Zjistěte svou budoucnost

| Vydáno:
Pokud máte pocit, že doba vybízí k tomu, abyste se ptali na svou budoucnost, pak s vámi rozhodně souhlasíme. Na hradě se toho děje tolik, že zkrátka nejde nebýt zvědavý. Víte, co teď máte? Máte jedinečnou možnost položit otázku, a když budete mít štěstí, dostanete na ni i odpověď. Zdarma… to se vyplatí, no ne?

Jak jsem se vrátila z mrazáku

| Vydáno:
Na našem hradě je možnost nechat se zmrazit. Je poskytnuta komukoli, kdo si o ni zažádá. Jsme obyčejní kouzelníci, máme své hranice a limity. A někdy je třeba říci dost. Když už nemůžeme nebo nechceme, potřebujeme odpočinek, je zde právě tato možnost jakéhosi náhradníka odpočinku. Lze si vyčistit hlavu, vše promyslet, podumat a v neposlední řadě dohnat i chybějící hodiny spánku.
Potřebovala jsem odeslat do mrazáku dopis, osud tomu ale chtěl, že se dopis dostal do jiných rukou, sovička v chladu zřejmě zabloudila. Nicméně díky této náhodě jsem se seznámila s nenápadnou dívkou jménem Martha Eufrathes Having. Začaly jsme si psát a vzniklo mezi námi přátelství. Dnes se smíchem popíjíme čaj U Tří košťat. Marthu jsem poprosila o malé interview. S nadšením souhlasila.

Našli jsme dvojice – Třetí část

| Vydáno:

Třetí slíbené pokračování je tady! Kdo se stal naším školním Albusem Brumbálem? Kdo je spojován s profesorkou McGonagallovou? Kdo je náš „Pošuk“ či Lockhart? Dozvíte se i jednu důležitou informaci, a sice kdo je náš Hogwartský princ dvojí krve! To vše a ještě víc se dozvíte v tomto článku…

Krátká rekapitulace 2. úkolu

| Vydáno:
Po rozporuplných reakcích na některá rozhodnutí v prvním úkolu byli všichni zvědaví na to, jak dopadne odhalení vypracování i hodnocení úkolu druhého. Jak rozdané kostičky promíchaly průběžné pořadí? Překvapil některý tým svým vypracováním? A vzdala některá další kolej svou účast?

Theresa Veilin Brendi: „Rozhodnutí organizátorky vnímám jako poněkud přísné.“

| Vydáno:
Jaké to je být porotkyní Bradavické čtyřky? Jak jsou podobná klání pro hrad důležitá? Je v nich prostor pro prváky? Je účast v celohradních soutěžích pořád čest, nebo je to spíše za trest? Jak se vypořádat s odchodem jednoho z členů týmu? A má Bradavická čtyřka po odchodu Havraspáru ještě vůbec smysl…? Těmto a mnoha dalším otázkám čelila Theresa Veilin Brendi, další ze čtyřlístku hvězdné poroty. Tak na nic nečekejte a pojďte s námi číst!

Ozvěny minulosti: Cerridwen Lowra Antares

| Vydáno:
Dnes je tomu přesně jeden rok, kdy jsme na hradě mohli naposledy spatřit Cerridwen Lowru Antares – nikdy poté se již tehdejší inspektorka výuky mezi hradními zdmi neobjevila. Ku této příležitosti otiskuje Denní věštec rozhovor, pro nějž před deseti lety poskytla odpovědi a který až do dnešního dne ležel na dně mého šuplíku.

Statistika zkoušek NKÚ a CKÚ Léto 2020

| Vydáno:
Školní rok Léto 2020 je v plném proudu a s ním konečně také závěrečné zkoušky CKÚ a NKÚ. Minulý týden dopisovali obyvatelé hradu poslední palce a dělali finální úpravy. Než opraví práce profesorstvo, zkraťme si čekání na hodnocení menší statistikou. Kdo si toho na krk vzal nejvíce a který předmět se stal pro zapsání zkoušky letos nejoblíbenějším?

Našli jsme dvojice – První část

| Vydáno:

Nedávno jsem vypsala soutěž s názvem „Dvojice – HP svět x Hog svět“ a slíbila jsem, že se s vámi podělím o to, jak to dopadlo, pokud šéfredaktorka dovolí… Dovolila, a tak vám přináším první várku, ve které na nás čekají duchové, zakladatelé, pár studentů, a dokonce i Merlin!

Kouzelnické turistické značky

| Vydáno:
Loni na podzim se stalo to, co se stává každému z nás. Byla jsem přepracovaná, unavená, bez nálady… A tak jsme doma usoudili, že je čas vydat se na dovolenou. A aby to byla pořádná změna, rozhodli jsme se zanechat kouzla za sebou, hůlky jsme uzamkli v domácím sejfu a po mudlovsku vyrazili poznávat přírodní krásy Adršpašsko-teplického areálu.