UNC 2018 – nominace ve čtenářských kategoriích

| Vydáno:
Je za námi další kalendářní rok. Přinesl mnoho zajímavých událostí, které stránky našich časopisů pilně reflektovaly. Přinesl také spoustu zábavných projektů a soutěží. Ale abyste si vše, co vás zajímá a co vás baví, mohli přečíst, muselo se najít také mnoho talentovaných redaktorů, kteří psaní zasvětili svou kreativitu a volný čas. A nyní přichází ta správná chvíle na to, abychom vyzdvihli jména těch nejlepších.
Nominace ve čtenářských kategoriích jsou zde!

Leden – mudly nenáviděný měsíc

| Vydáno:
Blíží se konec ledna – měsíce pro mudly nejvíce stresujícího. Ptáte se proč? Je to prosté. Právě a pouze tento měsíc mají mudlové povinnost nahlásit nabytí (ale i pozbytí) nemovitých věcí. Teď si určitě říkáte, proč se o tom dočítáte právě v Denním věštci. I na to jsme schopni vám odpovědět.

Ve stínu vrbových proutků

| Vydáno:
Když jsem se vrátila do hradních zdí, mé první kroky samozřejmě nemohly zamířit nikam jinam než do čítárny za mojí milovanou vrbičkou. S oboustrannou radostí jsme se přivítaly a daly se do řeči. A od té doby spolu neustále promlouváme. A proto jsem vrbu poprosila, zda by nechtěla vyprávět, jak prožívala minulý školní rok.

Udílení novinářských cen opět na hradě Hogwarts

| Vydáno:
Ti z nás, kteří žijí v kouzelném světě při hradě Hogwarts už celé věky, vědí, že přijít s něčím novým a neotřelým není snadné. O to těžší bývá takovou vizi nebo projekt udržet po delší čas při životě, rozvíjet ho. Když se na hradě poprvé začalo šuškat o jakémsi „UNC“, ani v nejoptimističtějších představách jsme nečekali, že se tento projekt stane příjemnou tradicí. A tradá, letos už nás čeká překrásně kulatý 5. ročník! Tradice však mívají také jedno velké úskalí – po delším čase si už mnozí ani nevzpomenou, jak a proč vlastně vše začalo…

Závěrečná slavnost Zimy 2019

| Vydáno:
Závěrečná slavnost ve večerních hodinách středy 23. ledna 2019 ukončila školní rok Zima 2019 a odměnila všechny, kteří se významně podíleli na jeho průběhu. Tento večer přinesl mnoho zajímavých momentů, překvapivých chvil i zasloužených ocenění. Pojďme si je připomenout.

Famfrpálová sezóna Zimy 2019

| Vydáno:
Famfrpálová sezóna roku Zima 2019 je za námi a všichni ji úspěšně a ve zdraví přežili. Jako vždy přinesla nové zápasy, hráče, příběhy a nečekaná vítězství, stejně jako prohry. Pojďme se na ni společně podívat, shrnout ji a uzavřít, než přivítáme novou se školním rokem Léto 2019.

Soubojový klub očima třeťáků

| Vydáno:
Už jen hodiny zbývají do konce školního roku. Čeká nás závěrečná slavnost a postup do dalších ročníků. Živě si vzpomínám, co se dělo v tuto dobu před jedním hogrokem. Téměř všichni studenti druhých ročníků okupovali chodbu se vstupem do soubojového klubu a nedočkavě hypnotizovali dveře. Toužili se konečně dostat do těch tajemných prostor, které jim byly stále uzavřeny. Uplynulo několik měsíců a mnozí z nich se v soubojovém klubu cítí jako doma. Jak získávali své zkušenosti? Jaké kouzlo jim stále unikalo? A jak si vedou ve sklepení? Odpovědi na tyto i jiné otázky najdete v tomto článku.

Mudlové prý lektvary nedostanou

| Vydáno:
Již tradiční zábavou je výstup na nejvyšší horu České republiky pro skupinu lidí, kteří se účastní SherpaCupu. Bohužel již od prvního závodu existuje podezření, že se před výstupem dopují posilujícím lektvarem nejen kouzelníci, ale i běžní mudlové. Jak to tedy vlastně je?

Bleskobrkem z Godrikova Dolu

| Vydáno:

Mimořádné sněhové zpravodajství!

Sněhová kalamita ochromila život v Godrikově Dole. Dveře kadibudek přimrzají proklatě rychle, pod příkrovem sněhu mrzne úroda léčivých bylin, domácí skřítci si stěžují na omrzliny a staré kosti z řad zasloužilých ročníků fialovstva nejvíce trápí syndrom R&R – revma a rýmička…