Herci z Harryho Pottera: 8 let poté

| Vydáno:
Filmová série o mladém čaroději s kulatými brýlemi a jizvou na čele natočená podle knih J. K. Rowlingové naprosto uchvátila miliony fanoušků po celém světě. Od natočení prvního dílu však již uplynulo neuvěřitelných 18 let a od dokončení posledního pak 8 let. Jak se vlastně daří hercům, kteří ztvárnili nezapomenutelné postavy Harryho a jeho kamarádů či soků dnes?

Věštecké kukátko: jezevče Vrtichvostík Třpytivý

| Vydáno:
Za oknem hradu panuje zimní období, které jen málokoho vybízí k pobytu venku. Poproste skřítky o šálek horkého čaje nebo kávy a usaďte se ke krbu s naším výtiskem Denního věštce. V dnešní rubrice vyzpovídám mrzimorského Vrtichvostíka Třpytivého, který nám na sebe prozradí, co rád dělá ve svém volném čase či kam rád zavítá v našem kouzelnickém světě. Příjemné čtení!

Patronát na hradě

| Vydáno:
Jelikož tu máme začátek školního roku, přibývá s ním spoustě z nás na seznam úkolů krásná starost – patronství (popřípadě hadonošství, či jak je které koleji libo to nazývat). Je to úkol velmi zodpovědný a jelikož teď sama patronát zakouším i z druhé strany a k tomuto tématu se mi váží silné emoce, napadlo mě zeptat se kolejních primusů na pár otázek o tom, co si oni myslí o patronátu. Jaké to pro ně bylo, když sami byli něčími svěřenci? Co to pro ně znamená teď, když sami můžou takto pomáhat dalším? A co na patronát vlastně říkají samotní nováčci?

A co je to jako ten pixel?

| Vydáno:
Zeptala jsem se touhle dobou před jedenácti lety Channah Cohen, která zaníceně mluvila o šití šatů na naše postavičky. Pixely. Šijí se pixely. Protože jsem člověk umělecky založený a taky moc ráda šiju, netrvalo dlouho a ušila jsem svou první kolekci. Channah byla úžasnou postavou Zmijozelu, jistě si na ni někteří z vás pamatují, a velkou osobností na poli módy v Bradavicích. Na Příčné ulici od ní pořád ještě můžete najít některé kousky oděvů, zejména její šaty, které se objevily v prodeji i letos při závěrečné slavnosti.

Věštecké kukátko: havráně Grace Annabeth Reatcher

| Vydáno:
Po kratší odmlce jsem tady opět s naší rubrikou, se kterou jste se mohli setkat už na podzim. Zajímáte se o obyvatele našeho hradu? Chtěli byste si o nich přečíst něco zajímavého? Studujete jejich čarostavy? Pak je Věštecké kukátko přímo pro vás. Tentokrát zamíříme do modré koleje. Popovídáme si se studentkou čtvrtého ročníku, Grace Annabeth Reatcher.

Valentýnské věštecké čaroku – vyhodnocení

| Vydáno:
U příležitosti dne sv. Valentýna uspořádal Denní věštec tematickou soutěž. Na tento nápad nás přivedl skřítek nakažený šílenstvím sv. Valentýna, který nám natruc znemožnil přístup do místnosti s články – velmi důvtipným kouzlem čaroku. O pomoc s tímto kouzlem jsme poprosili čtenáře, protože jsme doufali, že se mezi vámi najdou experti nejen na čaroku, ale i znalci dne sv. Valentýna a zamilovaných symbolů. Co myslíte, našli se?

Organizátorky představují turnaj pro profesory

| Vydáno:
Byl druhý týden v lednu a já přemýšlela, koho bych po delší době potrápila nějakým tím rozhovorem. Naštěstí jsem si nemusela lámat hlavu dlouho. Oběť za mnou přicupitala sama a dobrovolně a navíc v tandemu se dvěma dalšími. Trio organizátorek profesorského turnaje mě oslovilo, jestli bych jim jejich projekt pomohla představit v novinách. Být u nové události, která možná během pár dnů začne hýbat celým hradem, to jsem nemohla odmítnout. Co se vlastně tedy bude dít? O tom jsem si popovídala s Emmou Ellie Lewis, Lessien Posie a Mischel Binghum.