Proč je tak skvělé mít kolejní časopisy a najít si čas je číst?

| Vydáno:
Nejen kolejní časopisy naší školy, ale i mnoho dalších studentských periodik kouzelnických škol se trápí nedostatkem zájmu nejen redaktorů, korektorů, grafiků, ale bohužel i čtenářů. Pojďme si proto společně připomenout, proč je pro naši školu tolik důležité uchovávat dál, rozvíjet naše kolejní časopisy a jak moc znamenají pro kolej samotnou. Věnujte mi pár svých minut a snad si poté s radostí otevřete alespoň jeden z našich školních plátků.

Závislost na pixelech II.

| Vydáno:
Když se podívám, kolik takových kolekcí – menších i větších – jsem zanavrhovala během prvního roku mého navrhování, dostanu se na číslo deset, což už je docela slušné a dá se to myslím takovou závislostí nazvat. Teď jsem zhruba tak v půlce a ukážu vám další skvosty, které vyšly zpod mé jehly v roce 2008.

Roadtrip za Potterem do Berlína

| Vydáno:
Studia Warner Bros v Londýně jsou pro mě ekvivalentem Disneylandu pro mnohé děti. Je to ovšem trošku daleko a stojí to hodně peněz, navíc se tam člověk musí chovat jako mudla, přemísťování je zakázáno a kdo by se tam táhnul letadlem, metrem, vlakem a autobusem, že? Naštěstí se mi naskytla příležitost mnohem dosažitelnější.

Seznamte se: kolejní časopisy!

| Vydáno:
Jak všichni dobře víme, každá z kolejí má svůj kolejní časopis, který ji nějakým způsobem reprezentuje a ve kterém se může projevit kreativita a originalita každé z kolejí. Ne všichni jsou ale jejich pravidelnými čtenáři a zvláště pak nováčci můžou mít trochu problém se v časopisech vyznat. Proto si je zde trochu představíme.

Po stopách kouzelných filmových míst

| Vydáno:
Pokud se vám dostal do rukou výtisk Hadího krále a měli jste možnost přečíst si některý článek z mé rubriky Ve stopách mudlů a jejich posedlosti naším kouzelnickým světem, zajisté již víte, že mudlové věnují mnoho úsilí a času pátrání a zmapování naší kouzelnické existence a historie. O jejich úspěšnosti při hledání správných historických faktů bychom mohli polemizovat, ale co jim zajisté odepřít nemůžeme, je úspěšnost těchto knih a filmů. Právě filmy jsou prostředkem, který mudlům zhmotňuje jejich vlastní představy a fantazii o světě magie a kouzel. Ačkoliv mnoho záběrů filmaři natáčeli v tzv. ateliérech, je obzvlášť v Anglii mnoho míst, které lze navštívit a ocitnout se na chvíli v daném filmu. Vydejte se na malou procházku se mnou a prohlídněte si těchto pár míst. Pojďte blíže ke mně a dotkněte se přenášedla.

S profesorkou McCollin Vianuevou o Žlutém Trimelovi

| Vydáno:
Šéfredaktořina je velmi zodpovědná práce, která se týká nejen Denního věštce, ale i jednotlivých kolejních časopisů. Jak to pak lze zvládat, chybí-li na tomto postu ta správná osoba? Lze časopis provozovat bez výrazných problémů? Nejen o tom jsem si popovídala s madam kolejní Orestou McCollin Vianuevou o současné situaci ve Žlutém Trimelovi.

Andy Topher: „Bylo to naprosto spontánní rozhodnutí!“

| Vydáno:
I letos se fialové řady rozrostly a já jsem se rozhodla jednu z nových mladých profesorek vyzpovídat. Touha po rozhovoru s madam Andy Topher byla větší než strach z onemocnění, a tak jsem se vydala až k jejímu lůžku na ošetřovně. Chybí jí mrzimorská kolej a odpalování potlouků na protihráče? A jak se na profesorské křeslo vůbec dostala?

Závislost na pixelech

| Vydáno:
Po první veleúšpěšné kolekci – jeden kousek se dostal na Příčnou, byla jsem nadšená! – jsem neváhala a do měsíce jsem udělala další kolekci. Vlastně to byly kolekce dvě. Jedna inspirovaná mým milovaným gothic stylem a druhá grunge stylem, který jsem tehdy nosila.