Adventní mini soutěž – vyhlášení 2. kola

| Vydáno:
Tak rychle, jak Vánoce přišly, i pomalu, ale jistě odchází a nám nezbývá nic jiného, než si užít zbytek kapra a salátu, naládovat se pořádně cukrovím, než se nám přejí, a ponavštěvovat všechny své drahé příbuzné, než se opět vrátíme do pracovního a školního shonu našich životů. Pojďme si tedy zpříjemnit tento vánoční čas trochou kreativity a pokochat se dílem našich udatných čarodějek!

Vánoční rozhovor s Barbarou Arianne Lecter nejen o Vánocích

| Vydáno:
Barbara Arianne Lecter na Bradavickou školu čar a kouzel nastoupila v roce 2008, kdy ji Moudrý klobouk zařadil do zmijozelské koleje. Absolvovala s vyznamenáním a s dvěma řády Salazara Zmijozela k tomu. Po ukončení studií přijala funkci profesorky a již dlouhých devět let vyučuje na naší škole pět velmi oblíbených předmětů: Barvokouzlení, Flákání pro pokročilé, Lektvary, Taj lesa a jeho života a Žabologii. Od roku Léto 2017 je též zaměstnána jako bradavická lesnice.

Vánoční vzkazník Denního věštce 2019

| Vydáno:
Den, na který se už pár dní, týdnů a možná i měsíců chystáme, je tu. Dnes je Štědrý den, Vánoce 2019. Ještě než vás pohltí vánoční atmosféra, si vám dovolujeme předložit všechny doposud došlé vzkazy do našeho Vánočního vzkazníku. Objevovaly se v průběhu prosincových dní tak, jak nám byly zaslány. Ale vzhledem k tomu, že si jsme vědomi, že pročíst všechen text ve vzkazníku chce hodně trpělivosti, zde vám dáváme možnost přečíst si všechny vzkazy hezky najednou, nemusíte se tedy bát, že by vám nějaký unikl.
Dejte se do čtení, dojímání a my budeme jen rádi, když pošlete další vzkazy, přání či pozdravy, pořád máte možnost, viz konec tohoto článku.

Vánoční cukroví

| Vydáno:
Čas letí jako splašená sova, a tak zase po roce jsou tady Vánoce. Vánoce jsou pro mnohé nejkrásnějším obdobím v roce. Zdobíme vánoční stromečky, pečeme cukroví, chystáme štědrovečerní večeři, zpíváme koledy, nadělujeme si dárky.

Těsně před koncem

| Vydáno:
Sedmý termín za námi. Už je vidět světýlko na konci tunelu, vyhráno ale ještě není. Na osmý termín často nezbývají omluvy ani síly. Jak se zredukovaly počty předmětů? Kdo fičí a kdo své úsilí už vzdal…?

O výhře opět rozhodovala zlatonka

| Vydáno:

Druhá adventní neděle byla ve znamení dalšího famfrpálového zápasu. Tentokrát jsme mohli ve vzduchu vidět červené a zelené vlaječky, které vesele vlály za doprovodu zdravě soutěživé atmosféry a za rytmu básniček. Štěstí nakonec přálo o trošku více Nebelvírským, kteří vyhráli proti zmijozelské koleji 160:130. Pojďme se podívat na tento napínavý zápas podrobněji.

Tajný život víly Fleutýny

| Vydáno:
Jak se víla Fleutýna připravuje na Vánoce? Co dělá o svém volnu? Nechávají jí studenti v kolejních místnostech něco dobrého? Zažila nějaký trapas při rozdávání dárků? V čem dárky přenáší? To a mnohem více se dozvíte v tomto exkluzivním a jedinečném rozhovoru s největší ikonou kouzelnických Vánoc.

Top desítko, stíháš…?

| Vydáno:
„Ale jenom, že jsi to ty…“ dostala jsem jednu z prvních kousavých odpovědí na dotaz, jestli by si jeden ze studentů v top 10 v bodování našel čas na zodpovězení tří otázek týkajících se organizace práce. „Kdyby to byl někdo no-name, tak má asi smůlu,“ bavila jsem se nad další odpovědí. A protože letošní bodohrotiči jsou parta fajn lidí (a já nejsem no-name), přináším vám exkluzivní minirozhovor s celou aktuální top desítkou. Jak se perou s úkoly? A už se dali do psaní esejí…? Čtěte s námi!

Prosincové věštění

| Vydáno:
Věštění je prima věc, zejména, když se máte na co ptát. Teď, v prosinci, se jistě najde celá halda otázek, která by stála za zeptání. My tu pro vás po delší době máme opět možnost, jak zjistit, co vás čeká a nemine. Nebojte se zeptat!