Na konci

| Vydáno:
Velké oči spousty studentů, velké množství zapsaných i odhlášených předmětů, celkem zajímavý boj o školní pohár mezi dvěma kolejemi takřka až do konce roku a nový hradní rekord v počtu bodů získaných jednotlivcem za rok. To byl v souhrnu minulý školní rok z pohledu bodování. My ale určitě chceme vědět víc, že…?

Nováčkovský turnaj Denního věštce – 1. kolo

| Vydáno:
Jeden rok skončil a před námi je nový školní rok… To znamená jediné, opět mezi sebou vítáme nové tváře, nováčky či – chcete-li – lososy, jak jim někdo s oblibou říká. Jak už tomu bývá, je nyní na nás starších, abychom vám ukázali, jaká kouzla Hogwarts skrývá, a pomohli vám se tu zabydlet a doufat, že zde najdete místo klidu, pramen své fantazie a hlavně nové přátele.
Nechť vám k tomu dopomůže i Nováčkovský turnaj Denního věštce, který je tu právě pro vás.

Exkluzivní rozhovor se staronovým inspektorem výuky

| Vydáno:
V úterý 21. 1. 2020 byl na post inspektora výuky jmenován profesor Filius Orionis. Do funkce se vrací po osmi školních letech a navazuje tak na svou velmi úspěšnou tříletou kariéru inspektora, za kterou byl na konci školního roku Zima 2016 dokonce oceněn Řádem Velké Bradavice. Na svém kontě má nespočet předmětů, které na naší škole za svou mnohaletou profesorskou dráhu vyučoval, tři Picatrixovy řády čarodějů a za rok Léto 2012 dokonce Studentskou radou udílené ocenění Vox Scholaris. Proč se rozhodl podruhé ucházet o post inspektora výuky? Kolik nových profesorů je ochoten pro nadcházející rok přijmout? A kde vidí největší nedostatky v hradní výuce? Odpovědi nejen na tyto otázky naleznete níže…

UNC 2019 – nominace ve čtenářských kategoriích

| Vydáno:
Rok se s rokem sešel a my s radostí přivítali další. Než se však naplno budeme věnovat letošnímu roku, ještě se musíme ohlédnout za tím minulým. Na poli hradní novinařiny to bylo bouřlivé. Nejen na postech šéfredaktorů, ale i co do článků, projektů a soutěží. Za všemi těmito projekty stáli ti, kteří svůj čas nadšeně a s láskou dělí také mezi hradní tisk, a jejich pomocí vznikají skvělé projekty, bez kterých by byl hrad pořádně chudý. Teď je konečně načase, abychom si na ně posvítili a vyzdvihli ty nejlepší z nich.

Brk sympatie podruhé!

| Vydáno:
Speciální ocenění, které se během loňského Udílení novinářských cen objevilo poprvé. Mělo úspěch, nominovaných byla celá řada. Mohli bychom vás o něj letos ochudit? Ale kdepak! Pokud nevíte, cože to ten Brk sympatie je, račte číst dále!

Za zavřenou Žlutou tlapu může magík!

| Vydáno:
O uzavření agentury Žlutá tlapa, oblíbeného to místa všech studentů, informoval Denní věštec již v září minulého roku. O více než čtvrt roku později jsou dveře agentury stále zamčené. Nově odhalené skutečnosti osvětlují, proč agentura není schopna splatit nedoplatky na daních. Bližší informace o tom, proč si studenti v agentuře nemohou vydělat ani těch pár svrčků jako dříve, přinášíme exkluzivně nyní.

Věštkyně Eržika – postrach každého z nás

| Vydáno:
Milí čtenáři,
nemusím vám nejspíš vysvětlovat, kdo nebo co je Eržika. Tmavovlasá tajemná dáma s hlubokým výstřihem a ještě hlubším pohledem. Zahalená v černém flóru s nebezpečně vyhlížejícím tajemným límcem, v kterém skrývá nejeden magický předmět. Její lesklá, dýmem zahalená koule nás má ve své moci a my se vždy jen třeseme, jakou věštbu vyjeví. Rozhodla jsem se této osobě podívat tak trochu na zoubek, protože v posledních dnech se ve Velké síni mísí rozporuplné dojmy z budoucnosti, kterou nám předpovídá.

Cirkusovým bleskobrkem z Godrikova Dolu

| Vydáno:
Brigády s Vinčenzem jsou skvělou příležitostí, jak získat nějaký ten žeton na cirkusové atrakce. Výběr brigád je inzerován jako „opravdu exkluzivní“, ale mnozí z nás byli překvapeni, k čemu se to vlastně při výkonu brigády upsali. Je Vinčenzo dobrodinec, anebo spíš otrokář?

Redaktoři v pozoru, UNC se vrací!

| Vydáno:
Když 31. 1. 2015 psala profesorka Niane z Libelusie vůbec první článek o plánovaném Udílení novinářských cen (UNC), vyjádřila přání, aby se tato událost stala hradní tradicí. Dnes už víme, že bývalá šéfredaktorka Denního věštce byla osobou, které se její sny plní. Vždyť UNC stojí na prahu už šestého ročníku! Letošní UNC se vůbec poprvé bude muset obejít bez své zakladatelky. Ta však nenechala nic náhodě a před svým odchodem svěřila patronát nad UNC své zástupkyni Nerys Heliabel Ghostfieldové s nadějí, že tato novinářská slavnost přetrvá na hradě i do dalších let. Já jsem ale přesvědčená o tom, že osobnosti jako Niane z Libelusie doopravdy nikdy nemohou odejít. Odkaz, který tu zanechaly, nám nedovolí na ně zapomenout…

Den brka – téměř zapomenutý svátek

| Vydáno:
Milí čtenáři,
rok se nám s rokem sešel a opět jsme mohli mezi zdmi našeho hradu slavit Den brka! Že nevíte, proč ho slavíme? Přiznám se, že ani já jsem do toho dne netušila, co tento svátek pro obyvatele hradu znamená. Pustila jsem se do své klasické pátrací akce a jisté informace se mi pro vás podařilo získat! A to bych nebyla já, kdybych nepodusila pár studentů a profesorů, aby mi řekli, co o tom všem ví oni…

Hradní profesorstvo pod drobnohledem – Zima 2020

| Vydáno:
Jsme na konci Zimy 2020 a to je správný čas podívat se na to, kdo během tohoto roku mohl „legálně trápit“ studenty v učebnách. Trošku si dotyčné profesory rozškatulkujeme… jak? Samozřejmě že podle kolejí, ze kterých přešli do fialového hábitu. Ovšem to není vše, dostal se nám do rukou jistý seznam a díky němu vám můžeme připomenout profesorské legendy, na které momentálně na hradě nenarazíme, protože tito profesoři z hradu odešli nadobro… ale nikdy neříkejme nikdy, kdo ví, třeba na někoho z nich z nenadání natrefíme, však znáte Hogwarts. Hrad i jeho obyvatelstvo je nevyzpytatelné.