Kim Sarah Reevesová: „Mluvte spolu co nejvíce…“

| Vydáno:
Není to tak dávno, co začal školní rok Léto 2020, avšak před jeho začátkem byl docela šrumec, aby se vše stihlo. Nakonec se povedlo… našel se nový inspektor výuky, pár osob obléklo profesorský hábit, učebny byly uklizeny, studenti připraveni ke studiu, koleje vypilovaly novou strategii… a školní rok začal. Řeklo by se, že se už vše stalo a nic nás nemůže překvapit… ale to byl omyl… jen zasvěcení věděli své… Pár dní po začátku školního roku přišla mrzimorská kolej o talentovanou studentku… pro některé to byl velký šok, když Kim Sarah Reevesová oblékla zaměstnanecký hábit…

Zendaer Amattis: „Hrad má k roleplayi nevyjasněný postoj.“

| Vydáno:
Před pár dny odstartoval nový školní rok, který mimo nových studentů přinesl také změny v profesorském sboru naší školy. Jedním z těch, co nově podepsali pracovní úvazek, je Zendaer Amattis. Pro mnohé z nás bylo jeho povýšení překvapivé, proto jsem se rozhodla jej odchytit a vyzpovídat, dokud ještě není zavalený hromadou pergamenů od studentů…

Poloprázdné učebny

| Vydáno:
Zatímco v minulém školním roce praskaly touto dobou učebny ve švech pod návalem výukychtivých studentů, letos mají profesoři práce výrazně méně. Narazit na zaplněnou třídu je spíše obtížné, z množství vypsaných předmětů si jich momentálně kvůli plné kapacitě nelze zapsat pouze 14. V seminářích je situace obdobná: z více než 40 vypsaných přednášek jsou plně obsazené pouze tři. Proč letos výuka netáhne, proč mě to netěší a co s tím každý z nás může udělat? Dozvíte se dále v článku.

Nejsnaživější studenti Zimy 2020

| Vydáno:
Každoročně děláme rozhovor se studentem, který získal v daném roce nejvíce bodů. Letošní rok byl velmi aktivní a spousta studentů měla na kontě hromadu bodů, a tak jsme se rozhodli s nimi udělat minirozhovory, ve kterých se něco málo dozvíte i o dalších studentech z top šestky (nyní už loňského) bodového žebříčku.

A zase jsme vyhráli…

| Vydáno:
Další školní rok je úspěšně za námi. Slavnost se vyvedla, jídlo už se stihlo zkazit a bylo vyhozeno za hradby, všechny řády a ceny byly uděleny. Školní pohár si letos odnesl Mrzimor a ten famfrpálový si také někdo někam určitě odnesl.
I přesto však stále zbývá vyhodnotit jednu kategorii, která až dosud byla opomíjena. Je to tradiční soutěž o největšího hastroše slavnosti a nejlepší kolej, která při příležitosti konce školního roku projevila největší vkus a kolejního ducha.

Budoucí paní Trotterticklerová odhalena aneb Rozhovor s Tadäusem Trotterticklerem

| Vydáno:

Úkol vyzpovídat nového supervisora soutěží jsem dostala ještě před jeho jmenováním. Kupovala jsem tedy tak trochu zajíce v pytli. Nakonec se ze zajíce vyklubal Tadäus Trottertickler. S panem profesorem jsem si popovídala nejen o jeho nové funkci, ale také o jeho koníčcích a dámě jeho srdce. Tak se pojďte s námi podívat oblíbenému profesorovi na zoubek!

Kdo letos odejde mezi profesionální hráče

| Vydáno:
Blíží se konec roku a s ním i to, že budeme všichni o rok starší. To by nebyl takový problém, ale ti, co hrají famfrpál, to mohou brát jinak. Ti, kteří dosáhnou věku 21 let a mají získaných víc jak 18 000 zkušeností, se mohou „těšit“ z toho, že přejdou mezi profesionální hráče. To pro ně znamená, že se již nebudou moci účastnit kolejních zápasů o famfrpálový pohár – jde hlavně o aktivní hráče.

Vedlejší role v sérii HP: Jason Isaacs

| Vydáno:
Vážené hradní obyvatelstvo a milí čtenáři,
po delší odmlce se vracím se svou mini sérií vedlejších rolí ve filmech o Harrym Potterovi. Již jsme si pár skrytých hvězdných talentů představili, ale byl to jen zlomek osobností, které na těchto velkofilmech spolupracovaly. A tak mi dovolte představit vám dalšího z oněch talentů.
Jeho jméno je Jason Isaacs a je představitelem nechvalně proslulého Luciuse Malfoye. Jak již tušíte, není to ani jeho první, ani poslední známá role…

Nejrychleji zaplněné předměty Léta 2020

| Vydáno:
Jak jistě víte, je tu nový školní rok a s ním i zápis k výuce. Minulou neděli se otevřely dveře tříd a každý student chtěl nejlepší místo ve vysněném předmětu. Profesoři čekali na zaplnění předmětů. Probíhaly sázky na nejrychleji zaplněný předmět. Prostě chaos. Nebyli jste uprostřed dění? Nezoufejte. V některé třídě se místo jistě najde! Snad.

Po stopách svatého Valentýna

| Vydáno:
Pomaličku, ale jistě se nám blíží svatý Valentýn, svátek všech zamilovaných, který už netrpělivě klepe na hradní bránu. Ano, milí čtenáři, 14. února se nám hrad zaplní přeplácanou červeno-růžovou výzdobou, srdíčky, básničkami a milostnými slůvky zamilovaných dvojic. Ale co nebo kdo to vlastně ten Valentýn je?

Snaživec roku: A pak se mne zděšená patronka zeptala, jestli hrotím!

| Vydáno:
Newika Shelley Lovecraft získala titul Snaživec za období Zima 2020. Se svým hradním rekordem se stala legendou, a to i přesto, že své neuvěřitelné výkony předváděla v pouhých jedenácti letech! Co na tom, že byla nováček? Bojovala, nevzdala se a s naprosto neuvěřitelným počtem bodů převálcovala i zkušené studenty! Denní věštec vám nyní přináší exkluzivní rozhovor s touto zapálenou mladičkou milovnicí škrken!