Bradavická čtyřka se vrací!

| Vydáno:
Psal se třiadvacátý březen a škola poklidně dřímala v podivném školním roce, když bylo na hradní bráně zničehonic oznámeno, že letošní rok bude ve znamení Bradavické čtyřky – celohradního klání, o kterém se dlouhé roky sice mluvilo, ale nepředpokládalo se, že se obnoví. Opak se však stal pravdou – a Bradavice tak zažijí něco, na co pamětníci vzpomínají s nostalgií. Soutěž se odehraje po čtrnácti hogwartských letech.

Kdo s koho

| Vydáno:
Není žádným tajemstvím, že se na nejvyšších místech v bodování doposud udržují dvě studentky, které mají oproti ostatním studentům výrazný náskok. První místo prozatím ovládá studentka Bibi Anne, zastupující zmijozelskou kolej, a těsně za ní se momentálně na druhém místě nachází havraspárská studentka prvního ročníku, slečna Ver Loren Vysvobozená.
Na to, kdo se stane Snaživcem roku 2020, si sice budeme muset ještě nějakou chvíli počkat, ale zatím se můžeme dozvědět, jak na soutěž pohlíží zmíněné studentky. Zda mezi sebou pociťují rivalitu a jestli hodlají o první místo zabojovat. Tímto bych chtěla oběma děvčatům popřát hodně zdaru a ať bodové předhánění probíhá v přátelském duchu.

Jak to vidí zdravotnice?

| Vydáno:
Na problematiku zamořeného jezera nedávno v kolejním časopise Hadí král upozornila odvážná zmijozelská studentka prvního ročníku Saiph Lacaille. Neřešený fenomén se snaží dostat do povědomí hradních obyvatel tím, že na vlastním těle demonstruje, jaké má pobyt u jezera následky. Pravidelně končí na ošetřovně a mě by zajímalo, jak to vidí zdravotnice Oresta McCollin Vianueva.

Vedlejší role v sérii HP: Maggie Smith

| Vydáno:
Maggie Smith – osoba, kterou pravděpodobně nemusím představovat. Senzační talentovaná herečka, jejíž herecká kariéra je aktivní několik desítek let. Kromě toho je držitelkou mnoha prestižních cen. Většina fanoušků ji má však zafixovanou jako profesorku Přeměňování a kolejní ředitelku Nebelvíru. Pojďme si však říci, kde jinde lze tuto skvělou herečku vidět.

Galeon ke galeonu padá aneb Rozhovor s Myker Fae McGarden

| Vydáno:
Myker Fae McGarden poprvé do hradních chodeb vstoupila v roce 2017, kdy byla zařazená do mo(u)dré koleje – Havraspáru. Ve školním roce Léto 2019 obdržela řád Roweny z Havraspáru, aktuálně je v 6. ročníku, plánuje a uskutečňuje vnitrokolejní soutěže, občas se objeví dokonce i na famfrpálovém hřišti, hlavně ale zastává post kolejní pokladnice, což jest téma dnešního článku. Takže vzhůru do rozhovoru!

Rozhovor s Mischel Binghum

| Vydáno:
Mischel Binghum je jednou z nejmladších posil profesorského sboru. Potkávat se s ní můžeme na hodinách předmětu Tvorové řek a jezer, dále též i na četných soutěžích, do jejichž vypisování se pustila s nadšením a odhodláním. Mrzimorským studentům ji určitě nijak představovat nemusíme, všechny ostatní obyvatele hradu ale následující rozhovor jistě potěší…

Rozhovor s Theresou Veilin Brendi nejen o Denním věštci

| Vydáno:
Theresa Veilin Brendi nastoupila na Bradavickou školu čar a kouzel v roce 2014. Moudrý klobouk ji zařadil do nebelvírské koleje, kde se již od prvního ročníku zařadila mezi kolejní premianty a nejvýraznější kolejní osobnosti. Nikoho proto jistě nijak nepřekvapilo, když během svých studií získala nejen Cenu Godrika Nebelvíra, ale i Snaživce roku a Řád ostrého brka. Letošní rok byl jejím prvním rokem ve fialovém hábitu – od září ji na hradě potkáváme jako profesorku Kouzelných formulí a Heraldiky. V půlce listopadu též přijala funkci šéfredaktorky Denního věštce.

Studentští funkcionáři pro Léto 2020

| Vydáno:
Když člověk zabloudí do Scriptoria v prostorách naší školní knihovny, všimne si, že jsou zde zaznamenávány některé pozice kolejních vedení a záznamy jsou vedeny po jednotlivých školních létech. To nevyhnutelně znamená i to, že většinou dochází ke změnám ve funkcích během prázdnin. Nemusí to tak ale být pokaždé, když se funkcionáři na postech mění.

Až si pro nás (ne)přijde?

| Vydáno:
Všimli jste si někdy, kolik dní už je váš mazlíček na světě? A zamysleli jste se někdy nad tím, kolik dní na světě ještě bude? Pak jste jistě došli k závěru, že tím se trápit nemusíte, neboť to tu na hradě prostě nikdo neřeší…