Pokřiky a třásně rozzářily sobotní ráno

| Vydáno:
Kdo si v sobotu 25. dubna přivstal, měl možnost zase po roce zakusit dobroty ze stánku madam Rosmerty, užít si příjemnou atmosféru na hřišti a hlavně zhlédnout napínavý zápas mezi Nebelvírem a Zmijozelem. Mírná převaha zelených byla nakonec utnuta zhruba po hodinu a půl dlouhém boji chycením zlatonky nebelvírskou chytačkou. Nebelvírští si tak vykročili s výsledkem 220:140 pro obhajobu poháru. Kdo si přispal, může si v tomto článku přiblížit, jak to na hřišti asi vypadalo.

Krásy jara

| Vydáno:
Příroda je krásná, nádherná, ba přímo uchvacující. Její krása se nedá vyčíslit, nedá se koupit ani pochopit, ale je všude kolem nás, je tu pro nás. Je rozmanitá, nespoutaná a v každém ročním období nám ukáže něco ze své moci. Jakou krásu nám ukazuje, když je JARO?
Je jaro, vážení, začalo 20. března a skončí 20. června, tak neztrácejme čas a pojďme ho společně obdivovat.

První úkol a vše kolem něj

| Vydáno:
V průběhu neděle 26. dubna byly oznámeny výsledky na úvodní stránce Bradavic. Hned první úkol však přinesl jeden velký problém, který se nyní stal tématem číslo jedna. Naštěstí to nezastínilo kvalitu vypracování a hodnocení našich porotců o tom vypovídá…

Problematické hodnocení 1. úkolu

| Vydáno:
V Bradavické čtyřce odzvonilo prvnímu úkolu a od 27. dubna se již soutěžící pilně soustředí jenom na ten druhý, který momentálně mají (nebo brzy budou mít) na stole. Nic to však nemění na tom, že oznámení, které padlo z úst organizátorky, mnoho lidí – i těch, co nesoutěží a čtyřku sledují jen zpovzdálí – zaskočilo. Ve Velké síni lidé smutnili, kroutili hlavou a zastávali se havraspárského týmu bez ohledu na jejich kolejní příslušnost.

Zvířecí mazlíčci

| Vydáno:

K životům kouzelníků patří zájmy a koníčky, které obohacují jejich život. Ovšem mluvíme-li o živém tvorovi, konkrétně o domácím mazlíčkovi, přinášíme si do rodiny plnohodnotného člena, který dokáže neuvěřitelným způsobem svou láskou a neutuchající věrností změnit celý náš život. I zde ve škole je důležité míti přátele. Nejen lidské! A díky útulku můžete pomáhat, nebo dokonce vlastnit jednoho z překrásných mazlíčků.

O porotcování se Sally-Ann Olson

| Vydáno:

Milí čtenáři,
asi se shodneme, že my jako studenti či jiné nezasvěcené osoby vnímáme B4 od začátku jako něco tajemného. Zničehonic se objevila vývěska na bráně hradu, že se chystá celohradní soutěž. Zajímalo mne tedy, jaké to bylo ze strany někoho, kdo byl osloven a následně vybrán mezi porotce celého klání. Na mé všetečné otázky mi odpovídala Sally-Ann Olson, profesorka předmětů, jako jsou například Kyvadlo či Numerologie…

Šípková apokalypsa

| Vydáno:
Tohl enen ivti pny! Proc zrov naja ?Kdo meza klel ,pri znej tese hned ted! Joav ysem ijes tesm ejet e?Je npoc kejt e,az sezt ohok rovi dost anu, java mvyp rasi mkoz ich! …N ebov amas ponb udum octn adav atvj edno mkus e!

Přes překážky ke hvězdám

| Vydáno:
Kdosi ťuká na okno mého pokoje. Tabule skla propouští siluetku něčeho neurčitého, malého, hnědého. Pomalu přicházím k oknu, opatrně jej otevřu… Kouká na mne malá, drobná sovička, celá promočená a prochladlá. Zahřívám ji v dlaních. Jemně se chvěje. Po chvilce se ale netrpělivě čepýří a natahuje nožku. Můj ty světe, má tam dopis! Opatrně jej sundám z nožičky. Automaticky se sám kouzlem zvětší a rozvine.
Milá slečno, s potěšením vám oznamujeme, že ve Škole čar a kouzel v Bradavicích počítáme se studijním místem pro vás…

Eloise Elvenshade: „Užívejte si tento hrad a buďte zde šťastní!“

| Vydáno:
Na Bradavické čtyřce a její realizaci má největší podíl ze všech – nebýt jí a její iniciativy, dnes bychom nebyli na počátku celohradního klání, které má potenciál dostat z 16 soutěžících to nejlepší z jejich kreativních schopností. Nikdo ji ale pořádně nezná a nikdo jí nevidí pod ruce – a tak bylo jisté, že organizátorka Eloise Elvenshade od nás v rámci speciálu dostane pozvání k rozhovoru. Jsme rádi, že ho přijala!

Velikonoční soutěžení – vyhodnocení

| Vydáno:
K příležitosti oslav Velikonoc se přidal i Denní věštec. V rámci speciálu mimo jiné vyšla také tematická soutěž, která měla za úkol prověřit schopnosti hradních obyvatel v luštění. Účastníci se museli popasovat jak s pečlivým a spravedlivým rozdělováním kraslic v obrázkovém sudoku, tak s přesmyčkami. Našli se jedinci, kteří si se zadáním poradili? A co si za své snažení odnesou?

Pololetí za námi

| Vydáno:
S počátkem pátého termínu se školní rok přehoupl do své druhé poloviny, což je skvělá příležitost pro krátké bilancování. Pojďme se podívat na to, jak si pár dní po přelomu pololetí stojí hradní výuka a co nového se v této oblasti událo.

Vliv kouzelníků na mudlovské mazance aneb Jak to vlastně bylo?

| Vydáno:
Milí čtenáři,
jistě vás taky někdy během příprav na kouzelné Velikonoce zastihla otázka, kam až sahá původ velikonočních dobrot, které všichni tak milují. Mazanec, jidáše i beránci jsou neodmyslitelnou součástí našich oslav. Avšak zdá se, že ne každý ví, proč se už tolik staletí v mudlovském světě připravují a že je jejich původní receptura doslova magická. Zvláště pak pokrmu zvaného mazanec.