Odevzdávání domácích úkolů

| Vydáno:

Také jste někdy přemýšleli, jak je to s odevzdáváním úkolů? Ano, v termínovou neděli nervózně pobíhá po Velké síni vcelku dost studentů, to je svatá pravda, ale nás napadlo prozkoumat tuto problematiku do větší hloubky a trochu si pohrát se statistikou. Kolik studentů je poctivých, odevzdává úkoly brzy, a kdo čeká za minutu dvanáct? Pojďme se tedy studentů zeptat, vždyť statistika nemusí být přeci vždy nuda.

Olivový bibliokoutek XIII. – tentokráte vánoční

| Vydáno:

Milí knižní nadšenci a taky vy, milovníci Vánoc. Dneska se tady můžeme sejít všichni a podívat se na vánoční čtení. Připravte si teplé niokao nebo horkou čokoládu a teplou deku a vrhněme se na zimní, vánoční i mrazivé čtení.
Upřímně přiznávám, že tentokrát přináším tipy a ne všechny knížky mám sama přečtené. Ale naopak jsem si sama z těchto knižních pokladů vybrala, a tak se zase pouštím do čtení. Pojďme tedy na to!

Jak je to s vánočními filmy?

| Vydáno:
Začali jsme vytahovat čepice a šály ze skříní, nakupovat dárky, péct cukroví nebo si jen užívat klidu a být s blízkými. Ano, jsou tu Vánoce. A k nim také patří tematické filmy! Ať už pohádky, akční filmy, nebo thrillery. Ano, mám tu i jeden horor. Nebudu tedy déle zdržovat.

Jak vybrat vánoční dárek?

| Vydáno:

Milujete Vánoce a nemáte problém pomáhat Fleutýnce? Nebo je pro vás vánoční čas takovou malou noční můrou a vybrat dárek je hotové peklo? Je pravda, že můžeme být rádi, že Fleutýnku máme, protože ta je na vybírání dárků odbornice. A věřte nebo ne, přesně tuhle tajemnou Fleutýnku dohonily moje sovy, a tak mi pomohla nejen s dárky, ale i s tímto článkem.

OKO, k bonusům okno

| Vydáno:

Sedmadvacátého října nás na hlavní hradní vývěsce informoval pan ředitel Elénére o spuštění bonusů profesní dráhy. Přestože v tuto chvíli ještě neznáme definitivní podobu výhod, které nám naše studijní úspěchy v každodenním životě přinesou, již nyní je jasné, že tento počin patří mezi největší čarostavitelské inovace nejen roku 2020, ale hned několika posledních let.

Tajemný příběh jmelí

| Vydáno:


Každý známe krásný zvyk, který pojí magickou rostlinu jmelí a Vánoce. Ano, je to vánoční polibek. Dívky všech věků čekají ve Velké síni s našpulenou pusou právě pod trsem zeleného zázraku na sváteční polibek. Ale víme vůbec, jakou historii má tento zvyk? A kde se vlastně jmelí vzalo? Slouží také něčemu jinému než jen jako nástroj žen k nucení mužů líbat je?

Olivový bibliokoutek XII.

| Vydáno:

Pěkný den milí čtenáři a knihomilové. Měsíc uběhl jako voda a já jsem tady zpátky se svými tipy na příjemné zkrácení volné chvíle čtením. Doufám, že jste se v uplynulých týdnech činili a každý máme za sebou alespoň jeden pěkný knižní kousek. Já jsem se do čtení zase trochu více opřela. Ale už dost zdržování. Pojďme se rovnou podívat, co tentokráte ze své knihovničky vylovím.