Takový byl rok 2018

| Vydáno:
Další rok je za námi, pro každého z nás přinesl spoustu událostí. Než za rokem 2018 napíšeme definitivně poslední tečku, ohlédněme se ještě jednou, co vlastně přinesl celému hradu a přilehlým pozemkům.

Leden
Rok 2018 byl poměrně pestrý na změny ve vedoucích pozicích. Na tu první jsme nemuseli čekat ani jediný den. Hned prvního ledna totiž převzala funkci vedoucí Příčné ulice Kate Resea po své předchůdkyni Seleně Enail Smithové.
25. ledna proběhla závěrečná slavnost školního roku Zima 2018, na níž proběhlo tradiční předávání ocenění pro jednotlivce, i koleje. Famfrpálový pohár si odnesl kolejní tým Zmijozelu. Školní pohár získal po dlouhých letech Mrzimor, který se mohl radovat poprvé od Léta 2006. Na krbovou římsu si tak postavil třetí trofej, a aby té radosti v Mrzimoru nebylo málo, putoval do Mrzimoru i titul snaživce roku, konkrétně za Saurinne Arlen.
Mrzimor získal nejen velký úspěch, ale i novou kolejní ředitelku, dosavadního dlouholetého kolejního ředitele Nicholase McElena vystřídala v čele koleje Oresta Vianueva.
Během krátkých prázdnin si všichni odpočinuli a přivítali mezi sebou další nové tváře.

Únor
Se začátkem února odstartoval další školní rok. Nejprve zařazovací slavností a pak zápisem v neděli 4. 2., od následujícího pondělí se pak naplno opět rozběhla výuka.
Již počtvrté se také konalo slavnostní Udílení novinářských cen, jež se stává další pěknou tradicí na hradě, a samozřejmě nemohl být vynechán ani svátek svatého Valentýna. Veselejší události ale vystřídaly i ty poněkud méně veselé, jako například odchod Magrápy Česnekové nebo výskyt časoprostorové trhliny, díky které hrozilo, že náš hrad zcela zmizí v časoprostorové smyčce. Nakonec však přišla naděje na záchranu v podobě Sedmiboje a šampiónů.

Březen–duben
Sedmibojaři byli vylosováni z kandidátů počátkem března na slavnostním večeru. Pak již následovalo sedm nelehkých úkolů v Aréně Sedmiboje i v pokojích soutěžících, kde vytvářeli své práce do turnaje. Mezitím se ale projevovaly důsledky časoprostorové trhliny, kdy zmizelo například famfrpálové hřiště nebo Godrikův Důl.

Květen  
Pátý měsíc roku se nadále nesl v duchu probíhajícího Sedmiboje. K němu se přidalo i ŠFM se svou sérií zápasů, která přinesla Mrzimoru druhé místo, a tedy nejlepší umístění, jakého kdy v tabulce ŠFM dosáhl.
Proběhl také další ročník celohradní ankety Osobnost Hogwarts, kterou se stala Narcisse Cinerea.

Červen
V červnu končil školní rok se vším, co k němu patří, byly tedy dopsány závěrečné eseje a odevzdány úkoly do Sedmiboje. 19. června hrad slavil narozeniny tradiční Slavností založení.
Slavnostní zakončení školního roku se konalo 27. 6., školní pohár získal Havraspár, a stejně jako v předchozím školním roce, i v tomto pocházel snaživec z vítězné koleje, tentokrát jím byla Aya Watanabe. Na slavnosti byly také vyhlášeny výsledky Sedmiboje, který vyhrála Narcisse Cinerea. Nečekaným závěrem slavnosti pak bylo ohlášení konce ve funkci inspektorky výuky NaSaŠí Jackson a ředitele Matthewa Whitecrowa. Do ředitelny se zpátky během prázdnin nastěhoval Nimrandir Elénére.

Červenec–srpen
Prázdniny přinesly mimo jiné odpočinek, pouť, novou kolekci na Příčné, Letní výjezdní seminář v Honorově a nováčky. Během letních měsíců převzala Sub Salix Helenia Kukková a čítárna Pod vrbou tak popadla druhý dech. Opět jsme mohli cestovat za zážitky s C. A. PARTem. Došlo také ke zfialovění některých studentů, například Tadäuse Trotterticklera a návratu některých starších profesorů.

Září
Po prázdninách opět začal známý kolotoč začátku školního roku, tedy zařazovací slavnost, zápis na předměty a začátek výuky pod vedením nové inspektorky výuky Cerridwen Lowry Antares.

Říjen–listopad
Desátý měsíc roku byl naplněn především sběrem bodů, výukou a famfrpálovými tréninky, jeho závěr nám zpestřily oslavy Halloweenu. Podobně na tom byl i listopad.

Prosinec
Závěr roku se nesl v duchu očekávání Vánoc i konce školního roku. Na Štědrý den se opět nadělovaly dárky jak od školy, tak i v kolejích.

Pro Denní věštec
Edmund Heusinger

Published by

Edmund Heusinger

Edmund Heusinger působí v redakci Denního věštce od července 2014. Získal cenu UNC za novinářský debut roku (2014), redaktora roku (2015), článek roku (2017) a Řád ostrého brka (Z2016). Nejraději píše o tom, co jeho samotného zajímá a naopak si nejraději přečte kvalitně zpracované rozhovory a články, které se svými tématy strefují do černého.

Komentáře

    1. On v tom má pan Edmund víc děr. Nevím jak vy, kolego, ale já ho za trest nechám propadnout. 😀

      1. To by mohl říct každý, že mě nechá propadnout!
        Mimochodem ementál je také děravý a nikdo si nestěžuje 😀

          1. U všech sýrů poníženě prosím za odpuštění 😀

    2. To vážně narážíš Olivere na tu frašku se svatbou?:D:D Většině lidí je z vás akorát na blití.:D:D

      1. Ehm ehm. Na blití? To bych zrovna neřekla. Svatba byla krásné zpestření tohoto roku 🙂 jinak moc povedený článek, Edý 🙂 všichni známe škrkny, dostanou se dnes všude 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *